Fehér Ló megmondja!

Kép

 Üdvözlök mindenkit!


Finta Mari vagyok. Születtem 1995 decemberében egy imádnivaló családban. Azóta eltelt tizenhét kemény év, rengeteg új embert ismertem meg, rengeteg új barátot szereztem (hála Istennek a lista folyamatosan bővül...), és egynéhány aranyos plüsslóval is gazdagodtam, közöttük Vikivel és Bukephalosszal, akik azóta is a szívem csücskei. Talán egyszer majd egy igazi paci is lesz, nem csak plüss. Remélem.

Hobbim, mint azt már kitalálhattátok, a lovaglás (köszönet érte Zsófi barátnőmnek, aki egy szép esős nyári napon rávett, hogy kipróbáljam), de emellett az irodalmat is nagyon szeretem (ki gondolta volna...?), szívesen írok és olvasok, a kötelező olvasmányokat pedig szívből gyűlölöm, bár elvétve akad közöttük értelmes is. Erre akkor kezdtem rájönni, amikor Fehér Ló alakja már erősen körvonalazódott a fejemben. Esszét írni ugyanis nem éppen a legkellemesebb szabadidős tevékenység. Így aztán gondoltam egyet - miért ne lehetne belőle novella? Lett is, én pedig egyre inkább azt vettem észre, hogy így még az egyébként számomra olyannyira gyűlöletes francia realizmus is elviselhetőbb. Ekkor gondoltam egyet, és elkezdtem őket publikálni, hátha sikerül másokkal is megszerettetnem a kötelező olvasmányokat...

 La vita è bellissima!

Szép napot!

Hírek

 • Stendhal - javított változat
  2013-04-05 15:18:07

  Az eredeti változatban elég nagy bakot lőttem: azt írtam, hogy a miliőelmélet August Comte nevéhez fűződik. Ez, mint tudjuk, nem igaz, mert HIPPOLYTE TAINE a miliőelmélet megalkotója.

  A hibát kijavítottam, még egyszer elnézést kérek mindenkitől.

 • Balzac - javított változat
  2013-04-02 09:30:44

  Örömmel jelentem, hogy a Balzac-elemzés javított és bővített változata ezentúl elérhető az oldalon. Ráfért a csinosítás, és technikai okok miatt nem készültem el vele olyan gyorsan, mint szerettem volna, de íme, készen van.

 • Balzac is felkerült
  2013-03-28 20:06:33

  Elérhető a harmadik Ló-történet, ezúttal Pej Kanca mutatja be nektek, hogyan kritizálja Balzac a fennáló társadalmi rendszert Goriot apó című művében.

 • Két új elemzés
  2013-03-27 20:46:09

  Hát, az egyik igazából nem új, de ezen a honlapon először érhető el mindkettő. Akit érdekel, nézzen utána a Történetek menüpontban! Stendhal és Hoffmann remélhetőleg nem forog a sírjában...

  Kellemes olvasgatást!

Asztali nézet